Utgivning

Miss Li flyttar in

Barnbok 3-6 år, Grantz förlag, juni 2019

Text: Yvonne Granqvist Schultz    

Illustration: Cecilia Sand       


En dag när farmor ska gå ut från tvättstugan kommer en liten katt och snor sig kring hennes ben. Farmor kan inte ta ett endaste steg. Vad är det för en katt? Farmor ringer farfar om hjälp. Han springer ner för trappan i ett huj. Katten följer efter dem hem och sedan är det som om den aldrig tänker gå därifrån igen. Den har flyttat in. Men vems är katten? Farmor och farfar går till polisstationen och säger att de har hittat en katt med yvig svans. En dag ringer en dam som säger att det är hennes katt. Farmors ben blir som spagetti. Vad ska hända nu? 


Recensioner

Vasabladet
 "Detta är en kompletterande bil­derbok där texten och bilderna sam­spelar snyggt, men skärper man ögonen hittar man finurliga detal­ jer i illustrationerna som närmast bildar en egen berättelse i själva his­ torien. Cecilia Sand, som illustrerat boken, har valt att använda sig av främst mjuka pasteller och sirliga detaljer. Kombinationen är högst behaglig och lätt att ta till sig. Tids­ förloppet avbildas med små detal­jer, vilket man kan be åhörarna hålla utkik efter.


'Miss Li flyttar in' är en alltigenom förtjusande bok, en skildring om saknad och den tröst som ett djur kan skänka". Åsa Tast, Vasabladet 26/9

 

Österbottens Tidning
"Boken är riktad till barn i åldern tre till sex år, men passar utmärkt även för vuxna som gillar trevliga barnböcker. Läsaren undgår inte heller att bli på bra humör av de roliga och detaljrika illustrationerna som Cecilia Sand skapat. /.../en lättsam berättelse, som sprider trygghet och värme. /.../En av bokens styrkor ligger i sättet på vilket berättelsen ger naturligt utrymme för känslor. /.../Berättelsens lättsamhet gör att boken blir väldigt positiv och glad mitt i sin vardaglighet. " Johanna Björkholm-Kallio, ÖT 25/8Här beställer du boken.


Det måste gå ett år, sägs det

Sorgedagbok, Grantz förlag, november 2017


"Din älskade har förstorat ett foto i canvas av dig.

Du är så fin. Du ser begrundande ut. Du ser bra ut. Du ser ut som en som kvinnor vänder sig om efter. Du ser ut som en som har en mamma som är stolt över dig. 

Du ser levande ut.

Det är bisarrt att du som ser så levande ut är död."

 

Recensioner

"Vackert och intimt", Österbottens Tidning, 4 december 2017

 

Intervjuer

"Det måste gå ett år, sägs det", Framtid Fristad 1/2018, maj 2018

"Hon skrev en bok om sorgen efter sonen", Borås Tidning, 11 december 2017

"Boken var hennes sätt att överleva", Mitt i Väsby, 11 januari 2018

 

Här beställer du boken.


Första boken av annan författare: Billy blev 28 år 

Baserad på verkligheten
Författare: Rebecka Raija Jarnberger

Det är den 8 augusti 2018. Rebecka Raija Jarnberger är på Vidarkliniken,där hon tillbringar några veckor för rehabilitering. Hon har en oförklarlig oro i kroppen och försöker nå sin äldste son Billy på mobilen flera gånger utan att lyckas.


Två dagar senare får hon ett sms från sin före detta man Morgan, pappa till Rebeckas båda söner. ”Ring mig”, skriver han.


Morgan har hittat sonen Billy i en blodpöl på vardagsrumsgolvet i hans bostadsrättslägenhet i Borås. Mördaren har huggit honom bakifrån med en yxa. 


Mitt i all fasa, chock, förtvivlan och sorg växer ett beslut fram i Rebecka. Hon bestämmer sig för att aldrig sluta prata om Billy, hon kommer inte att vara tyst om mordet. Billy ska få upprättelse. Mördaren ska inte vinna.

Här beställer du boken. 

Grantz förlag

Inägovägen 3 B

504 97 Bredared


yvonne@grantzforlag.se


+46 (0)736 123 599